W stanach chyba najbardziej popularnym materiałem jest Uba Tuba, wszelakie Giallo... Baltic browny,emperadory,kashmiry,co tam jeszcze...aa no i vołga blue,blue pearl-e zwykłe i GT, no cała masa przenajrózniejszych kolorów.Duzo "brazilów" mało chińczyka aczkolwiek z tego co wsiem to pomału meksyki wtłaczaja je jak tylko mogą albo zakłądy te wspierają się "podsprzedażą" tanich chińskich mebli kuchennych pod blaty.Normą grubości jest 3-ka. A 2cm bardziej w marmurze i w zasadzie w większości to blaty do łazienek.ogólnie tak nie dyskutuje się za dużo z klientem.Klient chce taki marmur do łazienki to taki będzie miał,pomimo,że połowa wygląda jak małe gó... po tym jak zostawia się na blacie maszynki do golenia,niozyczki,pilniczki i inne cuda.Są tez ludzie który najpuierw zbierają wiedze ad materiału i o niego dbają. Robilismy ludziom 2 łazienki w zielonym onyksie, jeśli mam byc szczery to kolor tego onyksu dupy nie urywa(sorry za wyrażenie) całośc dawała jakis efekt ale mi do końca się nie podobało.wszystko było 2cm,łącznie ze ścianami prysznicowymi. Dobra z tego była jedynie cena. Mieszkanie u nas smiało mozna zakupic za to . Dalej,co tam jeszcze kolega pytał ,aha cena.Z cenami podobnie bardzo jak u nas. około 180 $ m2 popularne kolory a reszta zależy od kogo ile i td.
Troche mi to nie na ręke co do tych płyt i kawałków na wzór...skądś będe musiał ich nazbierać. Firma w której pracowałem za wielką wodą od początku roku weszła whurt i ma wszystko na placu,szef mówi bierz co tylko chcesz ale jak ja mam tu kuxwa tu przerzucic.... jedyne wyjście to kontener ale na start nie wiem czy się odważe od razu od nich ciągnąc a kawałki wzorniki na paczke za ciężkie a na kontener za małe,zresztą mogą się trafić inne kolory i wycięcia kolorów,wzorów i barw..i do d.....