Parapety,narożniki , obróbka
Parapety,narożniki , obróbka
Czy macie jakieś patenty na obróbkę narożników np.parapetów?
chodzi mi o promień, zeby każdy parapet miał dokładnie taki sam ,
mam kilkaset do zrobienia i obawiam się zeby przy odbiorze dokładnie każdego nie sprawdzili ,
Może jest jakiś przyrząd do szlifierki , przymiar ???
chodzi mi o promień, zeby każdy parapet miał dokładnie taki sam ,
mam kilkaset do zrobienia i obawiam się zeby przy odbiorze dokładnie każdego nie sprawdzili ,
Może jest jakiś przyrząd do szlifierki , przymiar ???
Re: Parapety,narożniki , obróbka, proszę o pomoc
Rozumiem ze każdy robi "z ręki na oko i jest ok."
Jak ktoś ma z Was jakiś patent to proszę o pomoc , sprawa dosyć pilna !
Jak ktoś ma z Was jakiś patent to proszę o pomoc , sprawa dosyć pilna !
Re: Parapety,narożniki , obróbka
Pewnie, że na oko. Jak chcesz dokładnie to zrób sobie szablon, odrysuj, wytnij. Ale kto ci za to zapłaci i ile to roboty?
Tak tylko jam mam w projekcie promien R 20, jak sie ktoś dorwie i pomierzy (zrobi sobie np. szablonik z tekturki)
to bedą mieli pretekst przy odbiorze zeby urwać kasę albo wogole nie zapłacić ,
ale nie mam wyjścia robimy z ręki .
to bedą mieli pretekst przy odbiorze zeby urwać kasę albo wogole nie zapłacić ,
ale nie mam wyjścia robimy z ręki .
Ja bym wyciął dwa takie promienie na wzór z jakieś blachy albo innego twardego materiału i podczas polerowania parapetów przyłożył i z góry i z dołu. Wtedy można się wzorować.
Skoro masz ich kilkaset do roboty więc podejrzewam kasa też duża. Dowiedz się czy w Twoijej okolicy nie ma jakieś firmy która usługowo tnie technologią waterjet. W moich okolicach na śląsku to wydatek rzędu 50zł metr bieżący więc może warto wydać te kilka stów?
Skoro masz ich kilkaset do roboty więc podejrzewam kasa też duża. Dowiedz się czy w Twoijej okolicy nie ma jakieś firmy która usługowo tnie technologią waterjet. W moich okolicach na śląsku to wydatek rzędu 50zł metr bieżący więc może warto wydać te kilka stów?
Wlasnie dlatego ze jest ich tak dużo to stawka jest mizerna,
o waterjet to moge zapomnieć , nieźle bym do tego dołożył .
Wlasnie kombinuje z jakimś szablonem z blachy i może będzie dobrze .
o waterjet to moge zapomnieć , nieźle bym do tego dołożył .
Wlasnie kombinuje z jakimś szablonem z blachy i może będzie dobrze .
Tylko na oko. Mi też zawsze pisali w zamówieniu promień r20 i nikt tego nie sprawdzał.
Z ciekawości jaki materiał? Jak developerka to pewnie cena sięgnęła rynsztoku:/
Z ciekawości jaki materiał? Jak developerka to pewnie cena sięgnęła rynsztoku:/
Właśnie zawsze jest R20 
cena 15/mb

cena 15/mb
jaka szerokość parapetu? Hehe a niedawno zastanawiałem się jak można zarobić na parapetach, jak taki mizerny zarobek na m2. A najgorsze jest to, ze niby masz ilość więc może na tym wyjdziesz, a niech ci kilka strzeli, w kilku uszczerbie się coś tam i na końcu przerobisz dziesiąt m2 a niewiele zarobisz. My bazujemy na indywidualnych klientach i jednak na tym można mieć i 100% przebitki na m2 nawet na droższych materiałach. Jest pole na błąd (pęknie coś, błąd w wymiarach, w obróbce). Zrobisz mniej, a zarobisz więcej, wymagania czasem wysokie, czasem żadnych, a w przemysłówce nie odbiorą ci kilku szt i zarobek mizerny dalej leci w dół. A tu masz w razie problemu zapas.