Targi 2010 Poznań
Targi 2010 Poznań
Panowie nigdy nie bylem na targach kamieniarskich, a wiem ze w tym roku sa w listopadzie, a to ze mieszkam dosc blisko robi mi chec zeby sie tam udac.
Mozecie powiedziec czy warto jechac na takie targi? Planuje w przyszlosci otworzyc zaklad kamieniarski i tak sie zastanawiam czy warto tam jechac? Czego mozna sie dowiedziec, czy mozna cos taniej kupic itd?
Prosze o spostrzezenia osob ktore juz uczestniczyly w tego typu imprezach::)
Mozecie powiedziec czy warto jechac na takie targi? Planuje w przyszlosci otworzyc zaklad kamieniarski i tak sie zastanawiam czy warto tam jechac? Czego mozna sie dowiedziec, czy mozna cos taniej kupic itd?
Prosze o spostrzezenia osob ktore juz uczestniczyly w tego typu imprezach::)
Re: Targi 2010 Poznań
Jeżeli myślisz o rozpoczęciu działalności kamieniarskiej, to z pewnością powinieneś udać się na targi. Sporo ciekawych nowości można zobaczyć, a także nawiązać kontakty z producentami maszyn, hurtownikami kamienia, czy też producentami i dystrybutorami materiałów eksploatacyjnych (ścierniw, rzepów, tarcz itp) potrzebnych do obróbki, jak i "galanterii nagrobkowej" (krzyże, litery, flakony, etc.), czyli we wszystkim się rozeznać, porównać oferty, podpatrzeć nowinki technologiczne.
Dlatego zachęcam wszystkich kamieniarzy aby jeździli na targi, bo warto.
Dlatego zachęcam wszystkich kamieniarzy aby jeździli na targi, bo warto.
dzieki za odp:)
a mozesz mi jeszcze powiedziec jak to sie odbywa wszystko? tzn czy bilet kupuje sie przy wejsciu, czy gdzies wczesniej jakies rezerwacje?
ile w ogole taki wstep kosztuje, czy placi sie za 1 dniowy bilet czy z gory za wszystkie dni, jak to jest? jak wiesz cos wiecej to powiedz?
I jeszcze jedna sprawa czy warto pchac sie tam autem, czy lepiej zaparkowac gdzies na wjezdzie do miasta i jechac taxówka?
pozdrawiam
a mozesz mi jeszcze powiedziec jak to sie odbywa wszystko? tzn czy bilet kupuje sie przy wejsciu, czy gdzies wczesniej jakies rezerwacje?
ile w ogole taki wstep kosztuje, czy placi sie za 1 dniowy bilet czy z gory za wszystkie dni, jak to jest? jak wiesz cos wiecej to powiedz?
I jeszcze jedna sprawa czy warto pchac sie tam autem, czy lepiej zaparkowac gdzies na wjezdzie do miasta i jechac taxówka?
pozdrawiam
-
- kamieniarz
Ja wiem, to powiem 
Jak do tej pory, zarówno we Wrocławiu (tam się odbywały targi wcześniej), jak i w zeszłym roku w Poznaniu kupowało się bilet przy wejściu, nie trzeba było robić żadnych rezerwacji. Wchodząc na teren wystawy - kupujesz bilet. Bilet ważny jest jeden dzień, ale możliwe, że są też innego rodzaju bilety, chociaż nie sądzę.
Według mnie lepiej jechać pociągiem albo autobusem. Można się napić i w ogóle...
A jak wracać za kółkiem po pijaku? Tak nie przystoi.
Pozdr.

Jak do tej pory, zarówno we Wrocławiu (tam się odbywały targi wcześniej), jak i w zeszłym roku w Poznaniu kupowało się bilet przy wejściu, nie trzeba było robić żadnych rezerwacji. Wchodząc na teren wystawy - kupujesz bilet. Bilet ważny jest jeden dzień, ale możliwe, że są też innego rodzaju bilety, chociaż nie sądzę.
Według mnie lepiej jechać pociągiem albo autobusem. Można się napić i w ogóle...

Pozdr.
Bilety kosztują 10 zł w przypadku wypełnienia ankiety przy wejściu lub w formie elektronicznej wcześniej. Parkingi są, i można się gdzieś upchnąć, chociaż ja rok temu krążyłem 30 min nim coś znalazłem.
-
- kamieniarz
Tak się zacząłem zastanawiać, czy targi (w Polsce) to dobra okazja, żeby szukać dostawcy w Chinach?
W sumie zawsze z kimś rozmawiałem, ale ostatecznie nic z tego nie wychodziło - z nikim nie zaczynaliśmy współpracy.
Warto, czy nie warto? Strach, czy nie?
W sumie zawsze z kimś rozmawiałem, ale ostatecznie nic z tego nie wychodziło - z nikim nie zaczynaliśmy współpracy.
Warto, czy nie warto? Strach, czy nie?
-
- mistrz kamieniarstwa
moim zdaniem warto poszukac najpierw w necie, popisac troche, dostac jakies ceny, ogolnie sprawdzic rzetelnosc firmy itd..i jak sa konkretni to na targach tez beda, wtedy podbic , pogadac i cos zaczac dzialac:)
-
- kamieniarz
Teoretycznie by się to zgadzało, ale znajomy spróbował takiej współpracy z jedną z firm z ostatnich targów w Poznaniu.
No i, niestety, został oszukany na kilka tysięcy PLN.
Widać, tutaj nie ma reguły, że jak już się ktoś wystawia na targach, to już jest konkretna firma.
Byłem razem z nim na tych targach, on gadał - ja słuchałem
Firma wyglądała poważnie..
No i, niestety, został oszukany na kilka tysięcy PLN.
Widać, tutaj nie ma reguły, że jak już się ktoś wystawia na targach, to już jest konkretna firma.
Byłem razem z nim na tych targach, on gadał - ja słuchałem

-
- mistrz kamieniarstwa
podaj nazwe, bo ciekawe to co mowisz?
a moze tu jest jakis blad ze strony kolegi, moze sie zle dogadal, moze cos zle zrozumial albo cos?
ale zaciekawilo mnie to co mowisz
a moze tu jest jakis blad ze strony kolegi, moze sie zle dogadal, moze cos zle zrozumial albo cos?
ale zaciekawilo mnie to co mowisz
Jak nie spróbójesz to nie będziesz wiedział.
do importu potrzebna jest jeszcze dodatkowa wiedza a bez niej nie radzę, bo możesz utopić faktycznie sporo kasy ,
a to że wystawiają się na targach o niczym nie świadczy (mogą to być np. pośrednicy i cena niestety nie będzie dobra oraz problemy z reklamacją)
Jak samemu pojedziesz i zobaczysz fabrykę (sprawdzisz czy faktycznie jest ich) to wtedy można spróbować .
do importu potrzebna jest jeszcze dodatkowa wiedza a bez niej nie radzę, bo możesz utopić faktycznie sporo kasy ,
a to że wystawiają się na targach o niczym nie świadczy (mogą to być np. pośrednicy i cena niestety nie będzie dobra oraz problemy z reklamacją)
Jak samemu pojedziesz i zobaczysz fabrykę (sprawdzisz czy faktycznie jest ich) to wtedy można spróbować .