No właśnie..też liczyłem x2 policze zaraz x2,5 nawet, tylko czy wtedy też doliczacie obróbke? z tego co piszecie to tak tylko liczycie wtedy za metr bieżący,tak? powiedzmy ćwierćwałek,prosty,jakiś półwałek czy cały czy coś.. .Jak zlew podwieszany to wiadomo,że trzeba przyłożyć się do polerki wewnątrz otworu,ociekacz bym sobie darował chyba,ze maszyną jakoś łądnie to wyrzeźbić.
zaraz policze koszta raz jeszcze.. cena za m2 materiału liczymy x2,5 też m2 materiału tyle,że wyciętego ale jeszcze bez obróbki czy już Z ??? Podrzućcie coś nawet na prv,jakie orientacyjne doliczacie kwoty.Dzwoniłem w dwa miejsca to najlepiej "niech pan przyjedzie" i wybierze najpierw materiał i frez.... Nie chce dokłądnie ale mniej więcej wokół czego się kręcimy.
A czy przy drogich materiałach doliczacie plus cos extra? wiadomo,że są materiały z którymi obchodzić się należy jak z jajkiem.Ciąłem,obrabiałem i polerowałem 3 rodzaje onyxu -czerwony-katastrofa,od razu przyszedł obramowany,podklejony siatką,ale wbrew pozorom był jeszcze taki.."swojski" ale to samo w kolorze jasno zielonym to była katastrofa poganiana przez katastrofe,wszystko grubości 2 cm,... wyjątkiem był czarny,praktycznie można było postępować jak z granitem,wiem,że szefostwo dużo więcej doliczyło za obróbke,połowa jednej płyty z tego cholernego onyxu pękła po przekątnej,porozcinaliśmy dłonie..nie szło póxniej łądnie wypolerowac łączenia...a koszt jednej płyty był...dośc wysoki..